onsdag 30. september 2009

14.dagen!

I dag fikk jeg fri fra jobben så jeg kunne få være med David og noen andre fra språk skolen til Sevilla, Helga var med da. :)

Det tokk ca en time å kjøre dit, byen er ganske stor å har ett innbyggertall på ca 1 200 000 personer. Ganske så mye større enn Jerez. Det er den varmeste byen i hele Spania så om sommeren er det mange av de fastboende som faktisk drar bort fra husene sine og til andre sommerhus istedet. For her er det ikke noen strender/hav i nærheten, så evt må man ha basseng.

Det vi besøkte i dag var Seville Catheralen, det er en helt enorm kateral, den er så stor og vakker, om man kan få si det slik. Håndarbeidet og maleriene innvendig var utrolig flott gjort, men det var neste for stort, fikk ikke en kirke kirke følelse. Var helt annerledes enn det jeg hadde trudd, hadde liksom trudd det var som en norsk kirke av noe slag, men nå var nok denne bygd/presentert litt annerledes nå enn da den var i bruk. en kjente personen Christopher Columbus var begravd her, det var rart, fordi vi stod ved siden av graven hans, å han var inni! Men vanskelig å si etter å ha lest dette: (Wikipedia)20. mai 1506 døde Columbus i Spania, fortsatt overbevist om at hans oppdagelser var øyer langs østkysten av Asia. Selv etter sin død fortsatte hans reiser; Han ble først begravet i Valladolid, deretter i Sevilla. Senere, i 1542 ble han flyttet til Santo Domingo i Den dominikanske republikk, etter ønske fra testamentet til hans sønn Diego. I 1576 ble liket fraktet til Havanna i Cuba. Etter krigen i 1898 ble Cuba uavhengig. Da spanjolene trakk seg ut av Cuba tok de Columbus' levninger med seg, og han ble igjen flyttet tilbake til Sevilla i Spania. Noen hevder imidlertid at han fortsatt er begravd i katedralen i Santo Domingo.

Etter at vi hadde vært her å sett på catedralen gikk vi videre for å spise, det regnet så fælt så tokk ett spisested som like i nærheten, men var helt grei mat der. Det viktigste var at det var jo så koslig selvskap. Vi spiste og drakk kaffe og bare koset oss. Da vi var ferig gikk vi i shoppinggatene i noen timer, har funnet ut at jeg bruker egentlig ikke mye penger her nede på å "leve", men på å shoppe bruker jeg litt, men tar meg liksom ikke råd til å gjøre det i Norge, så er veldig koslig da.

Rett før vi skulle hjem sneik vi oss inn på ett bakeri, å jammen hadde de ikke gode kaker der. Nammm! <3 Så klager ikke, hatt en kjempe fin dag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar