lørdag 31. oktober 2009

38.dagen!

I dag var en ganske så rolig dag, trur egentlig det er sånn jeg på formiddagen, er kun ved unntak at det blir mye folk, men er ganske godt, er jo en del som skal lages og forberedes, så er da jeg får lært mye nytt kan man si da. For på kvelden er det jo kun bestillinger som regel, så da varierer det ganske mye, men for det meste er det en del og gjøre. Som i kveld, da kom det masse folk, men er veldig artig, syns det også er ganske godt at de er så rolige, skulle jo kansje tru at de kjeftet og ropte, spanjoler er jo kjent for høyt tempramang, etter det jeg har fått med meg, men spør du meg er det bare fint. Selvfølgelig går det en kule varmt en gang i blandt, men mange mente at dette kom til å bli så tøft og jeg kom til å måtte jobbe så mye etc, merkelig hvor mye folk sier uten å ha erfart det, men er vel sånn vi alle er, på forskjellige områder. :)

På kvelden ble jeg med servitørene ut på en bar de bruker å være på, de er stamgjester og stedet reklamerer for El Patio på storskjerm, det var litt artig. Jeg fikk også treffe en del av dems venner, så det var koslig. Men ble kansje en litt sen kveld og litt mere en en drink, men kvelden vil bli husket! :D Nå har de i alle fall fått det som de ville alle sammen, Stine ble med ut, hehe.

torsdag 29. oktober 2009

37 dagen!

I dag var en kjempe fin dag, på jobben så hadde vi mye å gjøre, vi lagde blant annet appelsinmarengs + appelsinmousse som vi serverte med sjokoladesaus alà Pedro Ximenes. Utrolig god. Vi fikk også inn en stor mengde fisk som skulle gjøres klar for enten frys eller disk, så det var artig. Kjøkkensjefen klarte å kutte seg noe forferdelig, andre dag på rad faktisk å jeg hjalp en ekkel kakerlakk til å få ett bedre liv i himmelen, fy for noen ekkle skapninger! Så det er hle tiden noe som skjer å er det ikke det så kommer sjefen selv med en liten dans eller en trall, de er ikke sjenerte her,jeg blir flau jeg...

Etter jobben gikk jeg om min gode venn, Carlos, han ene servtøren å drakk kaffe, på hjemveien, men er utrolig koslig gjort da, å så er han ganske grei å kommunisere med for han tar seg tid til å høre på min forferdelige spansk og prøver å hjelpe meg derso det trengs. Da jeg kom hjem så kom hjemmelengselen litt, det var ikke så gøy, savner mine nære, å gleder meg utrolig til å se de igjenn! Men rart å tenke på for nå er vi straks i november og da er det bare 4 uker igjenn, skal bli godt, men samtidig vil det jo bli trist, for jeg lærer så mye her og trives så godt på jobb!

Men nokk for i dag, ha en fin dag kjære leesere :)

onsdag 28. oktober 2009

Dagen i går var en utrolig fin dag, var så godt å komme tilbake på jobb igjenn etter å ha vært syk, grudde meg litt for følte at jeg hadde skuffet dem litt når jeg ble syk så lenge, men der tok de meg imot meg åpne armer, å ga meg klemmer og var så glad for å se meg igjenn! Sjefen rettet litt på håret mitt og ga meg ett lurt smil, fjo da var det ikke noe å grue seg for. Akkurat som før jeg ble syk, stortrives!

Dagen i dag, nr 36.
I dag stor jeg opp og gikk til jobb, det så ut til å bli en veldig fin dag og det ble det, var en del og gjøre i dag. I dag hadde vi fått inn kasser med åkerhåns som de så fint kalte det, disse måtte renses, og etterpå så fylte vi de, vi fylte de med sopp og andelever. Etterpå så brunet vi de i en kasserolle med de fire store og spedde på med kraft, vann og rødvin. Dette lot vi koke inn, i mine øyne minner dette om en frikasse, men her så er frikasse kun med fisk, så det kunne jeg ikke kalle det:P Men lærte da noe nytt i dag også! :)



Senere på dagen så møtte jeg tre venniner fra språkskolen, vi har ikke hatt så mye kontakt etter at jeg begynte å jobbe for alle driver med sitt, de går på skole og slikt og jeg, ja jeg jobber da. Så var utrolig koslig, vi dro og spiste sushi :)Var utrolig godt, å en sørvis uten like, så profesjonelt og fint. Så har hatt en utrolig koslig dag, snakket med min kjære og det meste er bare bra! <3

Ønsker dere alle en god natt og en fin morgen i morgen :)

Yo me gusta sushi:




Diamanten* <3

tirsdag 27. oktober 2009

Siden jeg nå har mistet en uke med jobbing blir dette den 35 dagen min på jobb, jeg sitter her i sengen min å er snart klar til å gå, skal bli så godt! Endelig! Jeg er frisk som en fisk <3

torsdag 22. oktober 2009

I dag var det siste dagen min med antibiotika tabaletten, å jeg visste at jeg ikke var bra ennå, så kontaktet både Pål og David for å finne ut av hva jeg skulle gjøre, jeg veit ikke, men man føler seg jo ganske hjelpesløs når man ikke får gjort noe selv her nede, alt må gå igjennom David da, å han har jo hundre ting å gjøre ellers også, så man føler seg vel kansje litt til bry, men det gikk i orden da, jeg fikk legetime på dagen, dette var da hos en privatlege.

Jeg og David dro dit med to andre som var syke også, men viste seg at viruset/infeksjonen var blitt borte, men at jeg har en allergisk reaksjon på medisinen jeg fikk, så det er derfor jeg har blitt så tett og dårligere generelt, så nå fikk jeg noe som skulle ta bort hevelsen min i halsen, så jeg blir bra igjenn.. å jeg bare håper det funker!

VIL TILBAKE PÅ JOBB! :)

Ellers er Stine fortsatt utrolig glad i Kjellemannen sin <3

onsdag 21. oktober 2009

Nå har jeg spist den siste antibiotika tabeletten, å det ser ikke ut til å bli bedre, syns det blir verre jeg, får ikke spist annet enn yougurt, most banan eller babygrøt, kan jo visst jeg absolutt vil, men gjør så vondt å svelge! Helt sinnsykt!

Jeg hadde bare tre tabeletter og skulle være frisk etter da, men det ser neimen ikke slikt ut=( Men nå vil jeg ikke gå her mere, jeg liker meg på jobben min jeg, stortrives faktisk, å vil tilbake! Får ikke sove om nettene heller så dette er bare tull alt sammen.. skulle bare ønske jeg fikk tabeletter med bedøvende effekt, mener jeg har fått det i Norge, selv om jeg spiser betennelsesdempende tabeletter ved siden av her da.

Hva skal jeg gjøre?
Jeg går ikke ut, har på masse klær, skjerf og ullsokker, drikker te med honning, spiser medisinene + yougurt for å balansere magen, drikker mye vann + +. Jeg orker ikke dette lengre, det er så vondt!!!

tirsdag 20. oktober 2009

Obs, Obs!
Nå skal jeg klage!

Jeg beklager kjære lesere, men i dag(natt) har jeg ikke noe posetivt å si, bortsett fra hjertelig takk til David som tok med meg til legen i går, ikke noe å klage på han altså, men nå får jeg ikke sove, fordi jeg ikke klarer å svelge. Helt forferdelig, skal spare meg for stygge ord, prøver på det i alle fall.

Har vært våken litt nå å drikket kamomillete, spist ibux og betennelsesdempende + greid og most inn en banan, helt ****lig!

Har du noen gang hatt en piggtrå dratt opp og ned halsen å så skal skulle prøve å få tabeletter og, ja til om med kun en banan ned? Nå vil jeg bli frisk altså!!! Når man søren meg ikke skal få sove heller, da blir jeg oppgitt og irritert! Beklager, det var nok fra meg i denne natten..

mandag 19. oktober 2009

34 dagen!

For en kjedelig dag, er mandag og liksom den eneste fri dagen min, men er da ennå ikke i form så har ligget i sengen i hele dag. Veit ikke, men liker ikke å være borte fra jobb og syk altså! =/ Men krysser fingrene for at det vil bli bedre fort nå! For skal være hjemme i morgen også..

Fikk dratt over gulvet på rommet mitt da, ellers så er det vel ikke så mye som har skjedd. Line drar hjem i morgen da, så blir en mindre i huset, litt rart, men det beste for henne trur jeg:) Men nå er det natta <3

søndag 18. oktober 2009

33 dagen!

Stod opp i dag og følte meg ganske pigg så bestemte meg for å gå på jobb siden det bare var fem timer, men da jeg kom frem var jeg rett og slett utslitt, hadde ikke noe mere å gi denne dagen, men sa til meg selv at jeg skulle klare dette da! Men da sjefen kom innom sa han ene servitøren ifra at jeg ikke var i form så da fikk jeg beskjed om å gå hjem og legge meg, så da gikk jeg tilbake igjenn og fant sengen, sov vel i litt over tre timer. Men det som er så synd er at om man er i dårlig form å blir bedt til å sove så er ikke det like godt altså som om man kommer hjem og er sliten og vil sove! Men sovna da.. Å mere skjedde vel egentlig ikke den dagen. Snakket litt med familien min bare og var på rommet, nok en kjedelig dag! =P
Dag 31 og 32!
Dette blir veldig korte oppdateringer ettersom det ikke skjedde noe å jeg var syk1=/

Dag 31.
Dette var på fredagen å jeg hadde dobbel vakt, skjønte tidlig på dagen at dette ikke kom til å bli en fin dag, fikk så sterk hodepine, var helt grusomt, så tok noen smertestillende og håpet det skulle ordne seg til kvelden, å det gjorde det, problemet da var magen, jeg hadde merket til dette litt dagen før, men nå satte det i gang, å det er ikke mye koslig. Gikk bare å ventet på at det skulle komme opp også, men de var veldig snille mot meg, jeg fikk te og om jeg ville så skulle jeg få sitte, men var så synd at det kom på denne dagen fordi i dag var det jo mange nordmenn på besøk og spiste hos oss, mange av de som jeg visste om også fra språkskolen + Helga og hennes kusine, hun skulle dra på lørdags morgen så de var ute å spiste sin sisite middag nå, må få si at det har vært en veldig fin uke når hun har vært på beøk her, en ordentlig trivelig dame! :) Så siden jeg har allers tiders sjef her nede så fikk jeg gå en time før da, så Helga ikke behøvde å gå alene og siden jeg ikke var i form fra før av, syns det vra snilt:) Dro hjem og holdt senga den nattaen. Sloknet som en stein.

Dag 32!
Våknet opp i dag og rett og slett ristet fordi jeg frøys så fælt, så gikk inn i dusjen og stod der en stund, virkelig ikke behagelig, det er når man dager som denne at man skulle ønske man var hjemme i sin egen seng og sitt eget da, men det gikk fint. Men var ikke i form, feberen kom og jeg så ut som ett vandrende lik, all farge bare forsvant så det ut som, var så sliten etter å ha gått opp trappen og det verket i kroppen og alr, fælt altså! Stakkars meg.. :P Men syntes det var litt vanskelig å vite når grensen går her nede på sykdom, var dette bra nok for å kunne få lov til å ta seg en dag av og prøve å komme seg på beina igjenn, for de på jobben er det jo uansett tilstanden! Men så er de jo bare to kokker også da, så de har jo ingen og ta av, men så er det litt sånn det er her nede at det er ikke noe som heter å være syk, så jeg sendte melding til Pål da så jeg fikk det avklart, å heldigvis gikk det fint. Men må innrømme og si at denne dagen må ha vært den lengste og kjedeligste dagen her nede, kun ligge i senga og ta det med ro, nei det er ikke noe for meg altså, men håper jeg blir litt bedre til i morgen da og føles ut som det kansje finnes ett lite håp nå(sent på kvelden), så trur jeg gjorde det rette i dag, magen er bedre, men fortsatt ikke helt bra, men nå kan jeg likevel dra ned å få med meg hva som skjer i morgen da, uten og fly på do hvert andre minutt!

Gleder meg til en ny dag! :)

torsdag 15. oktober 2009

30.dagen!

I dag har vært en ganske fin dag, var ikke så mye å gjøre på jobben i dag med gjester så vi har gjort en del andre ting selv! Guttene startet dagen med en "basketballkamp" det gikk ut på å få de tørre brødskalkene oppi søppeldunken, å latterlig nok traff ingen, men det er bra man kan more seg litt på jobb. (Slapp av, det tok ikke helt av.) Etter det hadde de funnet frem en gris, som jeg har hatt bilde av her før, en liten minigris som jeg da skulle få "dele opp", dette var ganske artig, for har aldri gjort noe sånt før! Så lærerikt! Stykkene vi hadde fårr nå la vi en dyp bakk, dette skulle da "ovnsbakes" med olje, rødvin, kraft, salt, pepper + andre krydderier, i ovnen på 200 grader i ca 1 time, så utrolig godt ut! Så neste gang må jeg kansje prøve dette!

Etterpå lagde vi potetformen som er med fløte og purre, før vi så lagde "potetspyd" om man kan kalle det det. Da tar man de tynne potetskivene og bretter de sammen og trer de på ett lite spyd før de friteres. Dette kan da eventuelt brukes som en snakcs eller en liten tapasrett. Blir egentlig litt som potetgull. Etterpå så lagde vi "potetroser" da, dette var utrolig vanskelig, men så utrolig fint, så det skal jeg øve på, å ble en mester i altså! Så lagde sjefen selv noen blomstrer i andre typer frukter, som for eksempel sqarsh. Ser jo ut som ett mesterverk i seg selv, er så utrolig pent! Skulle jo egentlig på trening i dag, men det ble det ikke noe av, kan ikke si at jeg var helt i form, verke i magen eller i hodet! Men gikk hjem og sov litt da, så nå skal jeg ikke klage!






onsdag 14. oktober 2009

29.dagen!

I dag da jeg stod opp fikk jeg en ganske så rolig start, hadde så god tid, å digger det! Bare gå rolig ned, høre på behagelig musikk og våkne litt etter litt, kan det bli bedre? MEN folkens, jeg holdt på å bli kjørt på! Hvem andre enn han her er det som er så dumme å rygger ut i ett gangfelt uten å se seg for? *oppgitt*

På jobben i dag var alle egentlig i ganske godt humør, men mange som begynner å bli litt snufsete her syns jeg, kansje fordi det nermer seg vinteren for disse spanjolene, de snufser og står i. Deilig, deilig! I dag lagde vi egentlig ikke så mye bare noen diversedagligdagse ting og så noen små tapasretter, det var fylte sopp, fylte tomater, "potetmos(ali-oli) surret i skinke" + litt til. Så det var litt spennende! Vi skulle egentlig lage bacalao, ikke tosk torsk som de kaller det for her altså, men retten, på en annerledes måte.. man hadde skollede tomater som man banket, å så fylte den opp inni med torskeskiver, potetmos(ali-oli) + diverse grønnsaker. (Kort beskrevet.. ) Men det gikk ikke helt som sjefen hadde håper på så han gav opp, stakkars, han var ikke i form i dag, men smiler og sprer glede gjør han fordet! Trives altså! :D

Etter jobben gikk jeg bort på treningen da, skal si kroppen fikk kjørt seg litt, svetten bare renner, hehe. Sikker mye mere jeg kunne gjort bedre, men jeg er fornøyd jeg! Er da bedre enn ikke noe i alle fall, men ligger da heller ikke på lat siden her nede! SÅ det var bare koslig.

På kvelden møtte jeg Helga og hennes kusine igjenn og vi gikk og spiste på La Carbona, som ligger rett ved El Patio da, det er stedet som Line jobber på. Foretten var kjempegod, spiste tartar av laks, veldig fornøyd med den!

Her er ett bilde av hovedretten min: (det var en type liten fugl, ikke kylling, å vi klarte ikke å komme frem til hva det var.. ) =/


Så var en veldig koslig kveld, men nå er det natta igjenn, dagene går fort når man har det bra, men må si jeg prøver å gjøre noe hele tiden her nede da, så tiden ikke stopper helt. Men i morgen håper jeg på en enkelt middag med en rolig kveld, kansje bare en kaffe ute? Hehe!
28.dagen!

For en fin dag det egentlig bled! I dag da jeg våknet hadde jeg på følelsen at dette kom til å bli en lang og tung dag, sover jo så dårlig her nede, så er jo nesten mere sliten når jeg står opp enn når jeg går å legger meg, merkelig! Men kom meg ganske fint igjennom vakten min, vil jeg si. I dag var sjefens "spesialrett" fiskerullade. Laget av breiflabb, å fylt med diverse grønnsaker, satt sammen av mel/eggeblanding. Utrolig smakfult og saftig. Han hadde også kamskjell inni, ga veldig mye farge + selvfølgelig smaken! Så godt å så enkelt, hvorfor tenker man ikke over slike ting i hverdagen? Rulladen ble pakket inn i plast, å så surret inn i folie før den ble liggende å trekke i kokende vann til den var ferdig. Dette var da noe han kalte "bestemormat", men spør du meg, ville jeg ikke blitt skuffet over den middagen! (:

Her er ett bilde:



Etter jobben tok servitøren Diego med meg på studioet som han trener på så jeg fikk meldt meg inn:D Var litt skummelt, men hadde bestemt meg for dette nå da, å han er der jo som regel hver dag så om det skjer noe så er det noen som kan "hjelpe" meg litt da. Men må si at gutten "bak disken" var utrolig hyggelig og hjelpsom, fulgte etter meg og viste diverse apperater og metoder, selv følger jeg egentlig ett gammelt opplegg jeg har hjemmeifra, men innspill er super bra! Har egentlig ikke noe veldig bestemt mål med treningen her nede, men er da gått og svette litt! Joggingen min måtte jeg gi meg med ettersom jeg fikk så vondt i ryggen=/ Er da ikke rart, er da kun asfalt og billige treningsko=/

Da jeg kom hjem snakket jeg litt med min kjære å fikk en herlig overaskelse, kattepusen min har kommet hjem, den hadde vært borte i seks dager! Å så er stuen malt, snakk om å bli glad! Prikken over ien på en perfekt dag! <3

Jeg, Helga og hennes kusine dro ned på El Patio på kvelden og spiste middag, var utrolig koslig. Jeg spiste torsk med ali-oli, gratinert, utrolig godt! Mens Helga smakt på biffen, å falt den neimen ikke i smak hos hun også! Den er helt rå! Elsker den, men skal variere nåe jeg er der selv så jeg får prøvd litt av de forskjellige rettene. Det var egentlig dagen for i dag! :)

mandag 12. oktober 2009

27.dagen!

1 dag til nå å så har jeg vært på jobben i ganske nøyaktig en mnd! I dag hadde jeg fri, sov egentlig utrolig godt i natt faktisk, men våknet op til en meld på tlf: Hei, jeg er på vei til stasjonen nå, møter deg snart!!. Uææææ, hæ? Hvorfor hadde jeg ikke hørt denne meld, jeg hadde jo skrudd på så høy lyd! Men var nok i koma da! Må j o ha vært det, Helga var plutselig hjemme, hun skulle ikke på jobb likevel. Så vi heiv på oss klærne og pakket med oss badetøy og så å si "travet" avgårde ned til stasjonen for å rekke toget, vi hadde jo kun tiden av veien nesten. For i dag skulle vi til byen Cadiz, for å gå på stranden og sole oss.

Togturen tok ca 45 min, var egentlig en veldig fin reise, om man kan si det sånn, jeg har aldri prøvd togene her nede får, men absolutt bra det altså! Da vi kom frem ble vi huket opp av noen som lurte på hva vi gjorde her da, å så viste det seg at det var nordmenn, det var jo litt artig! De selv hadde sommerhus her nede som de benyttet og stortrivdes med det, å det kan jeg jo forstå er veldig fint her. Vi gikk på standen og var der i ca 2/3 timer. Var utrolig deilig, det blåste litt så det ble ikke altfor varmt, men rart, for kan ikke si at vannet var så varmt altså, men det går jo mot vintertider her nå så! Er kun oss som flyr rundt i korte bukser og slikt, neida, men man merker at spanjolene kler mede på seg nå. Etterpå gikk vi inn til byen Cadiz og tittet oss litt rundt i sentrum og satte oss ned noen steder og drakk litt og koste oss. Var veldig deilig med en fin og rolig dag! Denne byen var mye mere sjarmerende enn Jerez, mere gjennomført, så er artig når man kan se slike forskjeller. Da klokken nermet oss åtte tokk vi toget hjem igjenn, å gikk å spiste i sentrum av Jerez, var utrolig god servis der og god mat.

Så nå ser jeg frem til en ny dag, i morgen skal vi spise på El Patio og så skal jeg på trening med en på jobben!:D Kan bli interesangt!

26.dagen!

I dag er det søndag.. igjenn! Skal ikke klage på at dagene går sakte her nede, syns de bare flyr av gårde jeg, litt godt da. Var litt å gjøre i dag, men ikke på langt nær så mye som i går, men hadde det veldig fint på jobben, er så deilig å være her, trives så godt! De gir så mye av seg selv, kun for at jeg skal ha det bra, å får jo ingen ting for det selv, syns det er så snilt! Etter jobben ble jeg med kjøkkensjefen min og han ene servitøren ut for å ta oss ett glass, var utrolig koslig, syns det er veldig snilt av de og ta meg med også! Hehe, kjøkkensjefen duppet av ved bordet vårt mens vi satt og drakk, hehe, flaut på hans sine vegne, men ikke rart, den kroppen går jo i 110 hele tiden!

Da jeg kom hjem hadde vi fått besøk, kusinen til Helga hadde kommet, hun var utrolig koslig. Jeg og Helga hadde avtalt fra før at jeg skulle lage middag da også skulle vi kose oss, å det endte opp med at vi alle i huset satt og spiste sammen, var så hyggelig, så fikset vi opp med dessert og diverse, snakk om å kose seg! Jeg gikk på rommet en tur for å ta en kjapp tlf, .... som ble litt lengre enn forventet, men da jeg var ferdig fant jeg, Amanda og Vincen ut at vi ville ut da og ta en is og en kaffe, så vi gikk. Det ente med litt dessert og godt i glasset, da vi var ferdig.. var jeg blitt sulten! Nå blir jeg flau her, men vi gikk og spiste igjenn.. min tredje "middag" denne dagen, men var jo sulten da! Haha! Så det var den dagen da, gleder meg til i morgen for da er det nasjonaldagen!! :D

lørdag 10. oktober 2009

25.dagen!

HELT SINNSYK førstevakt, herregud så mye folk! Det var helt fullt, aldri vært så mye å gjøre der før mens jeg har vært der, men var artig da! En opplevelse i seg selv! Syns faktisk også at det går litt fremmover med spansken da, utrolig sakte, men er da en fremmgang der. Lærer litt dag for dag :)

Etter siestaen var det ikke noe å gjøre, så fikk gå tidligere, har nå sittet å skrivd til min kjære <3 Ellers så skjer det veldig lite. Men er egentlig ikke så skrivesyk nå jeg, så natta folkens ;P

fredag 9. oktober 2009

24.dagen!!

I dag er det helligdag for byen Jerez, egentlig ikke helt fått med meg hvorfor. Men i går så forberedte vi så mye av fisk, kjøtt, desserter etc, å jeg trudde det var til i dag, men neo var visst bra fordi vi hadde lyst, for i kveld var det ikke ventet mange folk, men jeg klager ikke! Har ikke noe imot å rense fisk, litt artig faktisk! :)

Så i dag på første vakten så lagde vi mange nye retter, var veldig artig, litt til tapas og ellers litt annet, som fylt svin indrefilet for eksempel, utrolig godt begge deler! I tapas retten var det satt sammen så mange forskjellige smaker at jeg trudde at dette skulle bli rett og slett vondt, var mango, reker, avokado, blåmuggost og eplemost, kort forklat, oppskrift og bilder vil komme snart! Men det var utrolig godt, helt nytt for meg i alle fall! Absolutt å anbefale, men vær forsiktig med blåmuggosten så den ikke "dreper" hele retten.

Siden det var helligdag i dag for Jerez, å ettersom jeg trudde så skulle de "feire/minnes" noe som vi gjør på 17.mai da for eksempel, med masse folk i gatene etc så tok jeg på meg høyhelte sko og slikt da, følte meg som den jåledukka! Å så var det ingen folk som hadde pyntet seg i det hele tatt her, det eneste var bare en haug med mannfolk som satt overalt som skriker og plystrer og slikt! Man kan bli gal av å gå på gaten her altså som kvinne! Hva er greia dems liksom! Hallo ett par høye sko, litt sminke og litt "hud".. Ærsj... er lei disse. Gleder meg til å komme hjem til Norge da altså, hvor mannfolkene har litt mere vett. Hehe!

Men nokk om det, gikk da tilbake på jobben å trudde vi skulle jobbe oss i hjel jeg da, få skikkelig trøkk, men neida, her når det er "helligdager" er jo folk hjemme som regel med familiene sine, de er ikke ute i det hele tatt, gatene er nesten tomme liksom! Men fikk da noen store bestillinger på slutten så tiden gikk da fremmover.

Her er noen bilder fra dagen i dag:



Tapas.





Fylt svin indrefilet.



Breiflabb med ovnsbaktpotet, saus og panert/fritert spinat!

.........siden jeg har så dårlig kamera på mobilen ser det så stusslig ut=/

torsdag 8. oktober 2009

22.dagen!

For en natt, la meg ganske tidlig i går siden jeg hadde så vondt i ryggen, men trur du jammen meg jeg ikke våknet halv fem i dag morges å ikke fikk sove igjenn! Det tordnet, lynet og høljet ned, egentlig litt godt, for luften blir så mye lettere og lukten så frisk og god!.. Bedre i alle fall!

I dag hadde vi en del å gjøre på jobben, er en helligdag i morgen, ikke helt fått med meg hvordan dag det er, men trur det er en frigjøringsdag! Å da er alt stengt bortsett fra steder som oss, så trur det kan bli en del å gjøre, virket sånn på alle råvarene vi fikk inn i dag, var ekstra med alt, så skal bli spennende og se. Fikk øvd med på å rense fisk i dag i alle fall, men det gjør ikke noe, for det liker jeg!

Ellers var kjøkkensjefen kledd opp i rødt fra topp til tå i dag, så ut som en julenisse. Trur ikke det er mange som har mannelige kjøkkensjefer i rød kokkedrakt som flyr rundt med rosa og gull glitterpenner! Hehe, han er veldig koslig da, og veldig flink. Er så artig her, for de tar meg virkelig med og viser meg, storkoser meg altså! I dag kommer jeg til å legge ut noen bilder av noen flere retter, men er tatt med mobil så er ikke så veldig bra, men dere får ett inntrykk da!

Vi lagde en chilli saus i dag på jobben, som vi hadde fått på bestilling og lurte servitøren til å smake på den, å han tok en hel ss skje, rett i munnen! Trur dere han ble sint eller? , hehe. De er ganske ondskapsfulle mot hverandre noen ganger.

Har akkurat snakket litt med familien min da, utrolig deilig. Elllers så har jeg vørt ute på laang gå tur i dag og handlet meg matblader, å så laget meg mat og kost med med dessert! En god kveld hjemme <3

Håper alle sammen har det bare bra! :)
21.dagen!

Fikk ikke skrevet i går så den kommer i dag.
Blir vel ganske kort..

Dagen i går var kjempefin, var på jobb og koste meg masse!
Dro hjem, vasket huset og forstrakk noe i ryggen min! Men ser ut til å bli bedre, så klager ikke!

Ja, kan vi ikke si at det var nok for i dag?

tirsdag 6. oktober 2009

20.dagen!

For en fin dag, stod opp og solen skinner, er så godt altså!
Gikk ned på jobben i dag, hørte på musikk og bare koste meg, elsker å ha god tid. Da jeg kom frem var ikke alle kommet en gang, sånn det alltid er:P Var en del å gjøre på jobben i dag, for fikk inn så mye nye varer som måtte fikses og vaskes, samtidig som vi hadde ett langbord med bestillinger + så å si nesten hele resturangen full, å dette er på første vakten! Så i dag kunne jeg lett ha jobbet tiden over, men så hadde jeg avtalt med Amanda og Vincen at jeg skulle møte de da jeg var ferdig på jobb så vi skulle dra på senteret sammen, å det var ikke noe problem, det er bra da!

Vi var på senteret i 4 timer, spiste litt og bare koste oss. Jeg kjøpte meg noen støvletter som jeg har gått å sett på så skal bli spennende og putte de på første gangen, gleder meg<3 Etterpå dro vi til jobben min og hadde middag der, er litt artig å være gjesten selv og se hvordan dine medarbeider arbeider, i forhold til servicen og alt. Var så utrolig koslig, å så god mat! Mmm, jeg spiste biff, servert med Pedro Ximenez reduksjon, urtekokte poteter og grønnsaker. Fantastisk! Pedro Ximenez er en type sterkvin som er veldig fyldig og mye smak av frukter, sitrus og aprikos, men samtidig ganske søt, denne lager de en reduksjon av, å den er så god! Den er laget her i Jerez, så det er litt morsomt, en litersflaske ligger på ca 40 Euro, så det er ikke en billig vin her nede, men hvert hver enste krone, hadde det gått ann skulle jeg sendt smaksprøver hjem til dere alle. Hehe.

Men nei, nå skjenner jeg at jeg er sliten, så får prøve å sove, krysser for at jeg får sove bedre i natt enn i går natt. Adios!

mandag 5. oktober 2009

19.dagen!

Mandag og jeg har fri!
Stod opp tidlig i dag og skrev brev til min kjære bestemor og min "mormor". Veit jeg er utrolig treg, men bedre sent enn aldri! Ikke sant? Etterpå så gikk jeg og hentet noe for Helga som hun hadde holdt av, å turslet videre til butikken. For i dag skulle jeg lage paella til alle sammen til da de hadde kommet hjem. Var å kjøpte blekksprut, kylling, hvitvin etc, å så morsomt for det kostet jo ingen ting.

MEN.... da jeg skulle hjem, kom jeg jo på at jeg ikke hadde med meg noen nøkkler, å det var visst ingen hjemme trudde jeg, ettersom jeg ringte på, å ringte på, så jeg tokk den ene foten og fikk plassert den på håndtaket på porten og så kommet meg videre over, å overasket over hvor enkelt det må være å komme seg inn i vår gårdsplass, de gjerene de har over alt må jo bare være til pynt, håper jeg! Så startet jeg og lage maten og kose meg, å så kommer Line gående ned trappa, hun hadde vært hjemme hele tiden! Men sovet, men nå har jeg i alle fall lært en ny ting da!

Senere på kvelden gikk jeg, Line, Amanda og Vincen ut til ett sted som ligger like ved oss som åpnet nå i oktober etter å ha hatt ferie, dette var ett sted som David hadde anbefalt oss, å det var så god mat. Jeg må innrømme og si at jeg syns jo vi har vært mye uheldig med maten vi har fått mange steder her, har jo ikke vært noe å skryte av akkurat, men hit skal jeg tilbake altså! Å så greie priser og hyggelige folk. Stor pluss i boka der altså! Så i morgen blir en ny dag hvor jeg bare skal kose meg forhåpentligvis.

Vært å jogget nå så gjør jo noe fornuftig her også da;P
Men natta alle sammen <3
18.dagen!

I dag var det søndag så da er det bare enkelt vakt, men var en del å gjøre, de forrige søndagene jeg har vært på har det egentlig vært ganske rolig, men det var det ikke i dag. Var litt morsomt i dag for følte det gikk litt fremmover igjenn, å at ikke alt gikk bare i surr. Lærte og lage sjokolademousse, majones og stroganoff(med vodka i...). Alt har man jo laget fra før, men det som er spennende er at her bruker de andre ingredienser, så man kan jo få litt innspill fra det da. Å mange tenker nok at majones bare er majones, men den lages forskjellig altså å den jeg fikk i går var den beste jeg har smakt. De bruker en lokal sherryeddik i den, veldig lite, men den ga fantastisk smak!

Ellers i går så laget jeg og Helga mat sammen, da var det entrecot og fløtepoteter med rødvinsaus og grønnsaker. Ble godt, men var skuffet over kjøttet, så bedre lykke neste gang:)

Har vært en veldig deilig og behagelig dag!

lørdag 3. oktober 2009

17.dagen!

I dag hadde jeg fri!!!!!!!!!! Var så godt, men sov bare til klokken var ni da, men likevel utrolig godt. Jeg og Helga var fort ute av huset og på postkontoret og på noen av de andre lokale butikkene her. Da vi kom på posten var det 50 stk forann oss i kø! Snakk om mange folk, men gikk overraskende fort da, så det skal de ha skryt for! :) Vi gikk på den lokale kjøttbutiiken som ligger rett rundt hjørne her da og skulle ha biff, men desverre så fikk vi filee istedet for en skikkelig biff stykke, men da må vi finne ut hva det heter da, en oppgave til neste gang! Så i morgen blir det biff,fløtepoteter, rødvinsaus og grønnsaker, gleder meg! <3

Amanda lagde mat til oss i dag, det var en type lasagne, men istedet for lasagneplater bruker man platano (en type banan) å legger i mellom og bruker ikke hvit saus, men bønner og det hele serveres med ris, var faktisk ganske godt! Å så hadde Helga baket pai til dessert som vi fikk med is <3 Skal ikke klage altså.. !:)

Å nå har jeg og Helga vært ute og jogget! Syns jeg har vært litt flink denne uken da:)



Det ser kansje rart ut, men var veldig godt! :)
16.dagen!

I dag var det fredag og jeg hadde dobbel vakt, var en del og gjøre av forberedelser i dag, til helgen. Vi lagde kyllingleverpate, som man serverer til den ene salaten som vi har. Menge syns nok dette er godt, men for min del, når den i tilegger kald og slik, nei takk. Men var utrolig spennende å få være med og lage dette for det har jeg aldre gjort før! Så lærte noe nyttig i dag! :)

I siestaen i dag så spiste jeg og Helga reker, men er så rart for elv om siestaen er fra ca 17.00 - 20.30 så går tiden fort når man skal gå frem og tilbake og lage mat etc, men er litt godt også.

Da jeg kom tilbake på siestaen i dag så kom den en kakkelakk pilende rett ved siden av foten min og jeg skrek, æææææææææ! Lenge liksom, uten å tenke over det og sjefen kom løpende, å når han så det var kakkelakken så bare lo han, hehe! Hadde nokk vært med på dette før. Jeg fikk smake på ristede hasselnøtter da, men det var litt rart altså, veldig tørr konsistens, festet seg liksom i halsen uten noe å drikke. Men skal prøve igjenn:) Men ellers generelt så var det en slitsom og vanskelig dag, var så mange folk som skulle ha det ene og det andre forskjellige med rettene sine så ble så forvirret, ble litt skuffet over meg selv da. :( Men det må jo være lov til å ha en dårlig dag får en håpe. Får håpe det går bedere igjenn på søndagen da, skal bli spennende og se.

I morgen har jeg fri, så da skal jeg bare kose meg <3

torsdag 1. oktober 2009

15.dagen!

I dag på jobben var det veldig lite å gjøre igjenn, men var dåslig vær på morningen/ettermiddagen så trur det har noe med det å si. Å at folk her generelt spiser om kvelden da. Men fikk da gjort en del fornuftig for det, men må si de gjør mye rart her også når muligheten byr seg. I dag har de tegnet seg selv, servitøren fikk jeg bilet av, dere kan se, han ser faktisk helt lik ut som på bilet, en god og gromm gutt. Å ellers så tegnet de ned på kladderarket mitt da, skrev navnene sine, hva var vitsen? Jaja, de er da koslige! e prøve å oversette alt jeg hadde skrevet ned på norsk til spansk da, så de fant ut hva som stod er, morsomt! Sitrus, mente de plutsleig var sirkus og poteter, ble plutselig pottates på norsk.. eh? Nå kanske noen av e forstår at et er ikke så enkelt å lære ett nytt språk, å når e skal uttale, guri malla, et får de ikke til! Men e er morsomme!












Klokken seks i dag var det egentlig meningen at de som ville kunne bli med på en gaidet tur rundt i byen, men da vi kom så var det ingen der. Men jeg og Helga gikk for oss selv i stedet. Vi startet med å spise is, så god da! Å så tittet vi litt i butikkene, å så gikk vi til ett Egyptisk kryp inn som david hadde foreslått, utrolig intimt og koslig lite sted. Bestilte oss noe å drikke der, var en type is, laget som en shake med baileys oppi, utrolig godt. Senere gikk vi for å spise, det ble til en katastrofe uten like, værste maten og servicen jeg har fått. Så dårlig! Så ikke gå på Tio Pepe i sentrum folkens, var kjedelig for var der sist å da var det så koslig og god mat, men sånn kan det gikk da!

Tokk meg en joggetur da jeg kom hjem, men.. ja, håper det blir en bedre en i morgen kan man si, glemte å ta på sokker, så måtte gå litt på slutten, ikke fornøyd!:P

Bilder kommer snart da. Vi har alt i alt hatt en veldig fin kveld, men var synd med maten da:)